La data de 05.10.2021 a fost publicata, in Monitorul Oficial, ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 117 din 4 octombrie 2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, care prevede:

 

1.    Reprezintă muncă nedeclarată primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

Primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariaţi cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial constituie contraventie si se sanctionează cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 200.000 lei.

 

2.    Se introduce un nou termen - munca subdeclarata care reprezintă acordarea unui salariu net mai mare decât cel constituit şi evidenţiat în statele de plată a salariilor şi în declaraţia lunară privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităţilor fiscale.

Sanctiunea aplicabilă in cazul acordării unui salariu net mai mare decât cel evidenţiat în statele de plată a salariului şi în declaraţia lunară privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităţilor fiscale, este amenda de la 8.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situaţie, fără a depăşi valoarea cumulată de 100.000 lei

 

3.    Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 90 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.

În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut mai sus, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.

 

4.    Se introduce o sancţiune pentru fapta angajatorului de a întârzia cu mai mult de o lună plata salariului datorat angajatului pentru munca prestată.

Sanctiunea aplicabilă este amenda de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul.

Sunt exceptaţi de la aplicarea sanctiunii angajatorii care se află sub incidenţa Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare.


Sancţiunile prevăzute mai sus sunt aplicabile începând cu 20.10.2021.